guzziriders.org - moto guzzi forum Homepage
Forum Home Forum Home > Technical > Small Blocks
  New Posts New Posts RSS Feed - NTX 650 '87 with sparking problems.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

NTX 650 '87 with sparking problems.

 Post Reply Post Reply
Author
Message
neil p View Drop Down
Falcone
Falcone


Joined: 19 Feb 2015
Location: La Alpujarra
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote neil p Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: NTX 650 '87 with sparking problems.
    Posted: 24 Mar 2018 at 18:42
Hi there. Loving my guzzi but an occasional spark failure on the right cylinder has become more frequent. I have cleaned all the connections and the motoblat sensor and tried different plugs but no improvement.
So now i am wondering which of the ignition components it could be (phase sensor/ignition module/coil)and if there is an easy way to trouble shoot. Am i correct in thinking swapping the plug leads wont help because the sensor fires each cylinder ?
Any insights suggestions much appreciated.
And if it works....a crappy phone photo of my NTX in TT clothing.
Thanks.
Back to Top
Brian UK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 13 May 2014
Location: Surrey
Status: Offline
Points: 7899
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brian UK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mar 2018 at 21:27
Could be a coil on the way out.
 
As you say, just swapping the plug leads won't work. But you could disconnect both coils and refit them on the other pot, then see if the misfire changes too.
Brian.

Better 5 minutes late in this world than years early in the next.
Back to Top
neil p View Drop Down
Falcone
Falcone


Joined: 19 Feb 2015
Location: La Alpujarra
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote neil p Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mar 2018 at 21:28
Thanks Brian.

Good idea. I will try it.

Coil ? Could be. Usually only fails cold and seems to be happening more frequently and for longer.

They look like the original Nippon Denso. I imagine i have to stay with 2 seperate coils ?

un saludo.
   
Back to Top
Brian UK View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 13 May 2014
Location: Surrey
Status: Offline
Points: 7899
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brian UK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mar 2018 at 22:30
You have to stay with the existing setup, yes.
Brian.

Better 5 minutes late in this world than years early in the next.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.00
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.